Verwerk je trauma bij Psycholoog Oss

Er is iets gebeurd

Een trauma begint met een indrukwekkende gebeurtenis. Iets dat je hebt meegemaakt of hebt gezien. Dat kan in het recente verleden zijn, het kan evengoed heel lang geleden zijn.

Maar ik had er toch nooit last van?

Die gebeurtenis lijkt verwerkt. Tenminste, je hebt er geen last van, je denkt er misschien zelfs nooit meer aan.

Maar wat blijkt – de emotie van die gebeurtenis ligt ergens in je geheugen én in je lichaam opgeslagen en kan ineens in volle hevigheid uitbarsten. Achteraf kun je misschien herkennen wat jouw trauma heeft ‘aangezet’, maar vaak blijft het onduidelijk.

En dan ben je ineens alle grip op je gevoelens en emoties kwijt. Je kunt het niet negeren, het laat je niet los, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen, vreselijk verdriet.

Therapie helpt

Met behulp van bepaalde technieken voor traumaverwerking kan ik je helpen. Door terug te gaan naar dat moment, het opnieuw te beleven en af te ronden, leer je het af te sluiten, en kun je op weg naar genezing.

Vaak is EMDR (‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’) daarvoor een effectieve methode. Het is een erg succesvolle techniek gebleken om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Zonder uitgebreide gesprekken en in relatief korte tijd.

Contact opnemen met psycholoog Oss

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies. Hier staan we voor je klaar met een professioneel advies: al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie. Ook kunnen we je helpen aan een afspraak met één van onze psychologen: Je kan direct terecht voor een kennismakingsgesprek en je hebt geen last van wachtlijsten!