Therapie in Oss met psycholoog Oss

Niet de therapie, maar jij staat centraal

Het belangrijkste onderdeel van de therapie ben jij. Het is niet alleen jouw klacht, maar het zijn ook jouw talenten, je kwaliteiten en je kracht die je gaan helpen. Ik kan me voorstellen dat dat nu moeilijk voor te stellen is, maar jij hebt alles in huis om de situatie waarin je zit te boven te komen.

Vandaar ook dat de methoden en technieken die ik gebruik helemaal op jou afgestemd worden. Ik gebruik een combinatie van methoden en technieken die niet alleen bewezen resultaat hebben, maar waar jij ook echt iets mee kunt.

Methoden die werken

Ik werk met bewezen methoden uit de cognitieve gedragstherapie en lichaamsgerichte therapie. Maar ook met systemisch- en lichaamswerk, de oplossingsgerichte therapie, acceptance en commitment therapie en emotionally focused therapie. Ik maak hierbij onder meer gebruik van hartcoherentie, focusing, mindfulness en biofeedback.

Cognitieve gedragstherapie

Je zit vast in je hoofd, maakt (of ziet) de dingen erger dan ze misschien zijn. Cognitieve Gedragstherapie is er op uit je ‘de werkelijkheid’ in een ander licht te laten zien. Je leert anders tegen een probleem aan te kijken, en er ook anders mee om te gaan.

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie gaat ervan uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Denk maar aan de ‘knoop in je buik’, een ‘brok in je keel’. Je gevoel en je denken hebben effect op je lichaam – stress, een gespannen houding, hoofdpijn, buikpijn, etc. Je leert naar je lichaam te luisteren, signalen op te vangen en er iets mee te doen.

Door de balans te herstellen ga je beter in je vel zitten, de harmonie tussen lichaam en geest herstelt. Dat is een ontdekkingsreis in jezelf; veel cliënten zijn verrast door wat ze tegenkomen. Dat kan soms confronterend zijn, maar het zal je leven verrijken en je de kans geven je klacht om te zetten in kracht, waardoor je er sterker uitkomt.

Psycholoog Oss: verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Oss. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact opnemen met psycholoog Oss

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies. Hier staan we voor je klaar met een professioneel advies: al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie. Ook kunnen we je helpen aan een afspraak met één van onze psychologen: Je kan direct terecht voor een kennismakingsgesprek en je hebt geen last van wachtlijsten!