Met welke psychische klachten ga je naar Psycholoog Oss?

Heel veel klachten, problemen en vragen

Op de praktijk in Oss krijgen we de meest uiteenlopende adviesvragen en psychische klachten. Van slaapproblemen, depressies, vastgelopen relaties, en eetproblemen tot angst en trauma.

Het uitgangspunt is dat jouw probleem op zich niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat we je klacht of vraag waarschijnlijk wel herkennen en eerder bij de hand heb gehad. Dat we dus ook weten welke methoden en technieken er zijn om het te lijf te gaan. Maar we weten nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook de rest. Je talenten en vaardigheden.

Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel ons en leg ons je situatie voor. Dan kunnen we vertellen wat er speelt, we kunnen het een naam geven en je vertellen wat we er samen aan kunnen doen.

Een paar soorten psychische klachten

Al zouden we alle bekende vragen en psychologische klachten op een rijtje zetten, dan nog kan de jouwe er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

We gaan uit van vier basis gevoelens die vaak onderdeel zijn van een klacht: vastzitten, angst hebben, pijn hebben, en iets klopt er niet.

  • Je zit vast. Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.
  • Je bent bang. En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.
  • Je hebt pijn. Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms trek je het gewoon niet. Dan kan een psycholoog je helpen.
  • Iets klopt niet. Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Een klik met de psycholoog

Hartstikke moeilijk, maar ook heel belangrijk. Recent onderzoek laat zien dat de relatie tussen de therapeut en de cliënt heel belangrijk is voor het succes van de behandeling. Gewoon of je ‘elkaars taal spreekt’, of je ‘makkelijk dingen aanneemt’, of ‘het klikt’.

Contact opnemen met psycholoog Oss

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies. Hier staan we voor je klaar met een professioneel advies: al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie. Ook kunnen we je helpen aan een afspraak met één van onze psychologen: Je kan direct terecht voor een kennismakingsgesprek en je hebt geen last van wachtlijsten!