Wanneer ga je naar psychologen in Oss?

Je vindt het moeilijk om de stap te zetten

Dat is ook lastig. Om te komen waar je nu bent, heb je een aantal belangrijke stappen op weg naar de behandeling zelf al gezet.
Je hebt ten eerste voor jezelf besloten dat hoe het nu gaat, niet goed is voor je. Dat je je problemen onder ogen wilt zien is moedig, en een grote stap in de goede richting. Veel mensen ontkennen hun gevoelens, leven door op de automatische piloot of steken simpelweg hun kop in het zand. Dat heb je niet gedaan.

Vervolgens heb je ook al ingezien dat je graag begeleiding wilt bij deze fase in je leven. Ook dat is voor veel mensen een enorme stap waar veel bij komt kijken. Je moet kunnen loslaten, je moet ervoor open staan dat een ander naar je kijkt. Dat heb jij allemaal al gedaan. Waarschijnlijk realiseer je je niet hoe belangrijk die stappen zijn.

Ik kan je alleen maar op het hart drukken dat als je die twee grote stappen gezet hebt, je niet lang hoeft te aarzelen. Als je een psycholoog vindt waarvan je het gevoel hebt dat die bij je past, bel hem of haar even.

Wat gaat een psycholoog zeggen?

Om te beginnen kun je je verhaal kwijt. Voor veel mensen is dat gewoon al heel erg fijn: vertellen en gehoord te worden.

Ik zal je naar aanleiding van je verhaal precies vertellen wat er volgens mij bij je speelt en hoe we dat kunnen aanpakken. Als jij je daarin kunt vinden gaan we aan de slag.

Wat gaat de psycholoog doen?

Ik help je vooral jezelf te (leren) helpen. Jouw inbreng is daarbij onmisbaar, want uiteindelijk zul je het zelf moeten doen. Ik hou je een spiegel voor, wijs je op steeds terugkerend belemmerend gedrag, en geef je gerichte oefeningen om uit te voeren. Tot slot geef ik je handvatten mee om beter met problemen en moeilijke situaties om te kunnen gaan.

Contact opnemen met psycholoog Oss

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies. Hier staan we voor je klaar met een professioneel advies: al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie. Ook kunnen we je helpen aan een afspraak met één van onze psychologen: Je kan direct terecht voor een kennismakingsgesprek en je hebt geen last van wachtlijsten!