Laat je depressie behandelen door psycholoog Oss

Dof en traag

Voor iemand die depressief is ziet de wereld er anders uit dan voor de rest van ons. Het is somber, bleek en grauw. En het is bijna onmogelijk het anders te zien of te voelen.

Als je depressief bent is alles gehuld in een donkere wolk. Je lichaam reageert op je gemoed. Ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering vertragen.

De omgeving staat machteloos

Voor de omgeving is het moeilijk, zo niet onmogelijk om voor te stellen. Want er moet toch een sprankje hoop zijn, een beetje licht? Gezinsleden, vrienden, familie – ze proberen te helpen. Maar feitelijk zorgt elke goedbedoelde ‘Ah joh, kop op!’ er voor dat de depressieve zich verder isoleert.

Je wilt als partner toch dat je geliefde ziet wat jij ziet? Dat er mooie dingen zijn, dat er waardevolle momenten zijn – dat het de moeite waard is om te leven. Het werkt averechts.

Apathie

Apathie is het gebrek aan (of zelfs de volledige afwezigheid van) emotie, motivatie of enthousiasme. Niet iedereen die depressief is, is meteen helemaal apathisch, maar het gevaar ligt wel op de loer.

Kan ik wel geholpen worden?

Jazeker. Ten eerste ga ik je helpen weer activiteiten te ondernemen. Dat doen we heel geleidelijk, afhankelijk van de situatie waarin je zit. Daarnaast gaan we aandacht schenken aan je manier van denken. We doorbreken het negatieve patroon.

Je merkt dat je meer zelfvertrouwen krijgt en steeds meer gemotiveerd bent weer dingen te ondernemen. En dan, op een dag sta je op, kijk je in de spiegel en je merkt het; je bent niet meer depressief.

Contact opnemen met psycholoog Oss

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies. Hier staan we voor je klaar met een professioneel advies: al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie. Ook kunnen we je helpen aan een afspraak met één van onze psychologen: Je kan direct terecht voor een kennismakingsgesprek en je hebt geen last van wachtlijsten!